30th apr2015

GIGA Kangoeroedag zeer succesvol!

by Beheerder

GIGA Kangoeroedag Wees Kwiek groot succes!

 

Een gezellig, sportief evenement voor kleuters organiseren, dat was in oktober ons doel. Wat is dat goed gelukt! Dankzij meer dan 50 vrijwilligers is de GIGA Kangoeroedag fantastisch verlopen.

 

Op vrijdag 24 april, tijdens de landelijke Koningsspelen, stonden 220 kinderen op het veld van Wees Kwiek te popelen om te sporten. De sportochtend werd geopend door de voorzitter van de korfbalvereniging, Aletta Dijk, en de wethouder van sport, meneer De Graaf. Daarna was het tijd om met z’n allen een warming-up te doen op het liedje ‘Energie’ van kinderen voor kinderen.

Op het tweede veld stond een heel groot spellencircuit voor de kinderen klaar, met in het midden een grote springkussen in de vorm van een bal. Ouders, meesters en juffen begeleidden de kinderen in groepjes langs de spelletjes. Bij de spelletjes kregen de kinderen hulp van studenten van de opleiding ‘Sport & Bewegen’. Er werd op korven geschoten, met pittenzakken, tennisballen en waterballonnen gegooid, onder een dekkleed naar materialen gezocht en nog veel meer.

In totaal werd er 15 keer door gewisseld, daarna werd er afgesloten en nog een keer met elkaar gedanst en gezongen op het liedje ‘Energie’ en toen was het helaas echt afgelopen. Ook kreeg ieder kind nog een leuk gevulde goodiebag mee naar huis. In de goodiebag zat een kleurplaat die op 2 mei ingeleverd kan worden bij de eerste training van de Kangoeroe Klup en een stempelkaart waarmee 4 keer gratis getraind kan worden. De Kangoeroe Klup is voor iedereen van 3 tot 7 jaar. Ook als je nog geen stempelkaart hebt kun je 4 keer gratis meedoen. We hopen iedere zaterdag met veel kinderen te gaan sporten!

 

 

Kangoeroetrainigen:

Zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 mei van 10:00 uur – 11:00 uur

Locatie: korfbalveld Oudeweg 19a

Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.