18th jun2010

Jeugdweekend 2010

by Benjamin

Ja ja dames en heren, 18 juni was het weer zover, ons jaarlijkse korfbalweekend naar Grolloo. Het was voor ons niet de eerste keer, maar wel de eerste keer als begeleiding. Nu zelf niet de lastpak uithangen, maar de lastpakjes aanpakken ( wat niet nodig bleek te zijn, want het waren allemaal lieve kindertjes).

Het was een verrassend weekend qua weer; soms kwam het met bakken uit de lucht, andere momenten kwam de zon te voorschijn. Wel was het erg koud en moest je veel lagen kleding aan om het een beetje warm te houden. Hoewel er een aantal kinderen wel erg zomers gekleed bij liepen, de ‘echte bikkels’ onder ons.

Zoals elk jaar stonden de tenten al klaar, en konden we bij aankomst een tent uitzoeken. Wat volgde met druk gepomp en geblaas om het luchtbed vol te krijgen. Gelukkig had Harrie een elektrische pomp in de auto, dit bespaarde wat energie. Na het installeren van de tenten werd er een spel gedaan waarmee we elkaars naam leerden kennen. Hierna konden de kinderen zich zelf nog even vermaken. Een aantal begeleiders gingen het volleybalnet uittesten om een beetje op tempratuur te blijven. Later op de avond werd er patat gehaald en hebben we heerlijk gegeten met elkaar. En ja  toen het een beetje donkerder  werd, werd het weer tijd voor de  jaarlijkse wandeling.. en ook nu bleek dit niet de lievelingsactiviteit te zijn van velen. ( de onze ook niet, na al die jaren blijft het een ellende!) Eenmaal terug op het kamp kroop iedereen de tent in. De begeleiders sloten de eerste, geslaagde avond af, al dan niet, met een borrel. Robert was inmiddels ook gearriveerd ( Natuurlijk was hij te laat voor de wandeling, zéér verrassend Robert 😉 ) en kon hij mee genieten van de Madeira van Jannie. Volgens hun zeggen kreeg je het er lekker warm van, en sliep je er heerlijk door. Was de volgende ochtend ook wel te merken, Meneer Pastoor was de tent niet uit de branden…. Toch wel bereid om later die dag een nieuwe fles Madeira op te halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt voor later die avond.

Nadat iedereen ontbeten had, was het tijd voor een speurtocht. Iedereen werd in groepjes verdeeld. Eenmaal terug werden de stoelen paraat gezet en de tv geïnstalleerd, want ja het Nederlands elftal moest spelen. Ondertussen gekookt en gegeten. Na de wedstrijd was het tijd voor de playbackshow. Er waren wel liefst 4 optredens van K3, Meat Loaf, Bob en Annie de Rooi en het Mannekoor Karrespoor. Door de jury bestaande uit: Jelke, Hans en Harrie, werd K3 verkozen tot de winnaar.

Na de playbackshow was het tijd om hout bij elkaar te sprokkelen voor het kampvuur. De bedoeling was om rondom het kampvuur de bbq-en. Helaas zat het weer niet helemaal mee waardoor we onder de party- tenten zijn gaan zitten. Later toen het droog was hebben we toch nog bij het vuur gezeten en heerlijke marshmallows gegeten. De avond werd afgesloten met het dierengeluidenspel.

Zondagochtend bleek de moeheid al wat te zijn toegeslagen. De meesten arriveerden wat later aan het ontbijt. Nadat iedereen ontbeten had, was het alweer tijd om de luchtbedden leeg te laten lopen en de tassen weer in te pakken, zodat de tenten weer opgeruimd konden worden. Wat kan je toch een troep maken in 2 dagen……

Nadat alle tassen waren ingepakt hebben we het dierenkwartet gedaan. De meest gekke dieren kwamen voorbij.. Na dit spel was het alweer tijd om te koken; pannenkoeken!!! De meeste kinderen hadden het bakken snel onder de knie en er werd heerlijk gesmult. ’s Middags zijn we nog even met z’n allen het bos ingegaan om blikspuit te spelen. Nog even lekker vliegen door het bos. Weer aangekomen op het veldje, arriveerden één voor één de ouders alweer en wisten we dat het weekend erop zat. Nog een lekker appeltje mee voor onder weg, en op naar Nuis – Niebert!

Tot volgend jaar!!!!!

Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.