15th sep2009

Jubileumfeest 75 jaar Wees Kwiek

by Benjamin

Op zaterdag 12 september jl. was het zover. Deze dag stond geheel in het teken van het 75-jarig bestaan van de Korfbalvereniging Wees Kwiek. Een groep vrijwilligers en de Jubileumcommissie waren ’s ochtends om half 10 al aanwezig om de nodige Voorbereidingen te treffen. Alles Moest er tenslotte ‘Kwiek’ uitzien.

Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom op het feestelijke korfbalveld te Nuis. Langzaam aan druppelden de enthousiaste mensen binnen om van deze zonnige dag te genieten. Voor Velen was het leuk om eens terug te zijn op ‘het oude nest’ en weer bij te kletsen met oude Teamgenoten. Om 14.30 uur Werd het startsein gegeven voor het Kleintje priktoernooi. Per tweetal Werd er gestreden tot het bittere eind, al duurde dit voor sommige stelletjes wel erg lang. Wil je op zo’n feestelijke dag ontmoet Zoveel toeschouwers wil natuurlijk niemand verliezen. Na een paar spannende wedstrijden kwamen Rensina de Boer en Gerdie van der Velde als winnaars uit de bus bij de jeugd en bij de senioren Gerda Nieboer en Femke van der Kaap. De winnende koppels kregen heerlijke oranjekoek en een cadeautje van de Jubileumcommissie.

Intussen Werd de receptie geopend deur voorzitster Greetje Snip. De aanwezigen kregen een leuke toespraak te horen over het ontstaan van Korfbalvereniging Wees Kwiek En welke changes er de afgelopen 75 jaar zijn geweest. Tijdens de opening Werd Iekje Hut-Alberts in het zonnetje gezet voor haar 50-jarig lidmaatschap. (fantastisch Iekje). Na afloop van het Kleintje priktoernooi Werd er een wedstrijd gespeeld door leden en oud-leden. Deze wedstrijd mocht gekostumeerd gespeeld worden. De scheidsrechter had zich hier goed aan Gehouden en stond er piekfijn op. Hoewel het voor sommige oud-leden, is ook al geleden DAT ze hadden gekorfbald viel het nog reuze mee om de bal door de korf te krijgen. Deze spannende wedstrijd Eindige helaas in een Gelijkspel (7-7). Omdat er toch een winnaar bekend worden Moest werden er uiteindelijk strafworpen genomen. Hieruit bleek dat de spelers in het zwart-wit het beste waren en met de eeuwige roem naar huis gingen. De jeugd kon zich deze middag bezig houden met o.a. een springkussen, een grabbelton, blikgooien en er was een suikerspinmachine aanwezig. Tevens kon je ook nog geschminkt worden. Rond 17.00 uur werd de middag afgesloten en de winnaars van deze dag kregen HUN welverdiende prijs!

Vanaf 21.00 uur begon te de feestavond bij ‘Wegrestaurant in de Klaver’ Niebert. Op deze gezellige avond werd er teruggekeken naar de afgelopen 75 jaar van Wees Kwiek d.m.v. foto’s uit de oude doos. Deze lagen tentoongesteld en werden afgespeeld op een groot scherm zodat het voor iedereen goed zichtbaar was. Door veel mensen werden dan ook herinneringen opgehaald van de altijd leuke kampeerweekenden en playbackshows. Onder genot van een hapje en een drankje kon er de hele avond gedanst worden op livemuziek van Orkest Sunshine. Tijdens deze avond werden er grandioze prijzen verdeeld tijdens de VERLOTING.

Hieronder de prijswinnaars van de prijzen: Ballonvaart: Marjan van der Velde Rondvlucht: Nanny Mekkes FC Groningen – Heracles: Reina Ausma FC Groningen – AZ: Rolien Bron FC Groningen – Utrecht: Jan Heidinga FC Groningen – Vitesse: Greetje Snip Vip kaarten Heerenveen: Renske de Vries Voldaan Klussen Yntje 4 uur ‘: Marjan v/d Velde / Johanna van Duinen Massagebon Majolina: Bert de Boer

Graag willen wij alle vrijwilligers, sponsoren en een ieder die ervoor heeft gezorgd DAT deze dag een succes werd, hartelijk bedanken.

Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.