07th jan2015

Kangoeroe korfbal

by Beheerder

Kangaroe24 april 2015

GIGA Kangoeroedag

Wees Kwiek

 

De allerjongste jeugdleden bij korfbal worden de kangoeroes genoemd (3 tot 6 jaar). Vandaar dat deze groep kinderen bij iedere korfbalvereniging de kangoeroe klup heet.

 

Om een kangoeroe klup bij Wees Kwiek op te starten is al een goed begin gemaakt door korfbal les op de scholen aan te bieden. Dit wordt erg goed ontvangen en de kinderen vinden de spelletjes leuk om te doen. Vooral het gevoel van punten scoren geeft een echte ‘kick’. Laat dat nou net zijn waar het bij korfbal om draait. We zouden natuurlijk willen dat deze enthousiaste kinderen ook langs komen bij de vereniging om vaker mee te doen met de korfbalspelletjes. Dit blijkt helaas vaak niet zo te zijn. We hopen dat het opstarten van de kangoeroe klup hier verandering in gaat brengen!

Eén keer in de twee week gaan ze ‘trainen’. Alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar mogen dan langs komen om mee te doen met de spelletjes.

Om de kangoeroe klup een goede start te geven organiseren we op 24 april 2015 een GIGA Kangoeroedag. Op deze dag komen honderden kinderen naar ons korfbalveld om samen te sporten en te spelen. 24 April is de dag van de Koningsspelen, op deze dag worden door het hele land activiteiten georganiseerd om kinderen te laten bewegen. Een perfect moment dus om onze kangoeroe klup te lanceren. Door de spelletjes die ze op deze dag zullen doen, kunnen ze alvast een beetje kennis maken met het korfbalspel en met onze gezellige vereniging.

Het lijkt ons leuk om jullie via deze weg op de hoogte te houden van de organisatie en we hopen natuurlijk dat jullie hierdoor net zo enthousiast worden als ons!

Bij de organisatie van dit evenement komt natuurlijk heel wat kijken. Dus als u dit leest en denkt: Ik wil deze dames helpen om deze dag te organiseren. Laat het ons weten! We kunnen alle hulp gebruiken. Er moeten bijvoorbeeld geschikte spelletjes bedacht worden, genoeg materialen geregeld worden, posters en flyers gemaakt en misschien heeft u zelf ook nog wel leuke ideeën die deze dag tot een nog groter succes zullen maken. Mocht u voor de organisatie geen tijd hebben, maar wel willen helpen? De dag/avond van te voren en op de dag zelf kunnen we natuurlijk altijd uw hulp gebruiken, dus ook dan horen we graag van u!

We kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn, houdt u uw ochtend van vrijdag de 24e april a.s. vrij?

 

Wij kijken uit naar al jullie enthousiaste reacties!!

Alvast een fijne kerst en een sportief nieuw jaar gewenst,

 

Organisatie GIGA Kangoeroedag

Chantal de Jonge, Lisanne van der Veen, Meintje de Vries

 

Voor meer informatie:

Meintje de Vries – 0631222026 kangoeroeklup.weeskwiek@gmail.com

Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.