25th okt2009

Spartatoernooi 2009

by Benjamin

Wees Kwiek B1 kon zich naar de toernooi winst bij OWK te Oostwold eerder het jaar gaan opmaken voor een nieuw toernooi. Waar we in Oostwold 1ste waren geworden in een poule C moesten we nu gaan strijden in een B-poule.

Wees Kwiek werd ingedeeld bij; Sparta, DES en Zunobri. In de competitie werd kansloos verloren van DES. Van Zunobri werd na een spannende wedstrijd pas in de laatste minuut verloren. Sparta was in de competitie ook te sterk. De laatste wedstrijd van het seizoen verliep voor Ryanne minder goed, ze ging door haar enkel. Door deze blessure kon ze niet meedoen aan het Sparta toernooi. Jannita en Rensina werden gevraagd om mee te doen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Zunobri. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Hierdoor duurde het even voordat er een doelpunt kwam. Dit doelpunt kwam uit een strafworp. Die door Marieke werd benut. Even later werd de bal bij de tegenstander op de stip gelegd; 1-1. De eerste twee afstandschoten van Hildawaren gelijk doelpunten, 2-1 en 3-1. Zunobri had geen antwoord meer op het goede spel. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door Leonie die met een mooie doorloopbal 4-1 aantekende.

Na een uur wachten kwamen we in actie tegen Sparta. De ploeg die natuurlijk wou winnen op jun eigen toernooi. Ook de ploeg met het meeste publiek. Dit zou geen makkelijke wedstrijd worden.
Sparta kwam op voorsprong; 0-1. Jannita zette even aan en het was 1-1, uit een doorloopbal. Gerdie benutte een kansje bij de korf, 2-1. Wees Kwiek stond voor. Alleen Sparta bleef ook kansen krijgen.
Renske scoorde uit een doorloopbal de 3-1. Sparta liet zien nog niet uitgespeeld te zijn waarop de 3-2 volgde. Vlak voor tijd maakte Meintje uit een strafworp de 4-2. Hierdoor werd de wedstrijd in het slot gegooid.

Na weer een uur wachten moesten we onze laatste wedstrijd spelen tegen DES. Ook DES had geen wedstrijd verloren. Waardoor dit de ‘finale wedstrijd’ in de poule zou worden. De winnaar zou met de beker naar huis gaan. Omdat dit team aanzienlijk meer lengte in het team had, zou dit geen makkie worden. In de competitie werd kansloos verloren van DES. DES speelde tijdens die wedstrijd niet erg sportief en liet zich veelvuldig fysiek zien. We kwamen 0-1 achter, even later scoorde Leonie van een afstandje de 1-1.

De wedstrijd ging erg op en neer met vaak de betere kansen voor DES. Vooral in doorloopballen waren ze erg goed. Toch niet goed genoeg, vele kansen werden gemist. We kwamen achter te staan met 1-2.
Een goede lange bal werd verzilverd door Renske sterven goed uitstapte achter de korf; 2-2. Toch kwam DES weer op 2-3.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd het een grote wanorde in het veld. Er werd veel geschoten om het winnende doelpunt maar te maken. Wees Kwiek toonde zich zeer goed nadat Gerdie een strafworp had gemist. Leonie schoot van grote afstand de 3-3 op het scorebord.

Omdat Wees Kwiek een beter doelsaldo had werden we 1ste! Een geweldige prestatie van alle spelers. Dit geeft vertrouwen voor de competitie. De B1 heeft het hele toernooi een zeer goede mentaliteit getoond. Niemand verzwakte en bleef maar doorgaan. Dit in combinatie met heel goed spel was het een erg leuke korfbaldag!

Op naar de competitie!!

Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.