16th mei2019

Verduurzaming Kwiekersplace.

by wees kwiek

Verduurzaming Kwiekersplace.

Onze voormalige gemeente Marum heeft vorig jaar € 150.000 beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van dorpshuizen en clubgebouwen in de gemeente met het doel om het energieverbruik te verminderen.
Ook Wees Kwiek heeft zich hiervoor opgegeven. Wij hebben de meerdere voorstellen ingediend zoals:

  • Het vervangen van de asbestplaten op het dak van de kantine voor geïsoleerde stalen dakplaten (zoals ook op de kleedkamers liggen).
  • Het isoleren van de achterwand van de kantine door het aanbrengen van extra isolerende wand.
  • Het aanbrengen van zonnepanelen op het nieuwe dak van de kantine.
    Onze voorstellen met financiële onderbouwing zijn door een bureau beoordeeld en verwerkt in een EnergiePrestatieAdvies-Utiliteitsgebouwen.

Al onze voorstellen zijn door de gemeente Marum goedgekeurd en zij heeft hiervoor een financiële bijdrage gedaan. Dit bedrag is toereikend om de maatregelen uit te voeren. Maar wel is hierbij zelfwerkzaamheid nodig.

Doordat niet alle materialen tijdig leverbaar zijn, gaat de geplande datum van 25 mei niet door. De bouwcommissie heeft daarom een nieuwe datum voor uitvoering vastgesteld, waarbij rekening is gehouden met de andere activiteiten van Wees Kwiek. Besloten is het dak en de achterwand aan te pakken op zaterdag 13 juli.

Het voordeel is dat er na 13 juli geen activiteiten meer zijn en daarom ook na 13 juli doorgewerkt kan worden.

Yntje de Vries en Hans Snip zijn hier dan druk mee.
Wel hebben zij hulp nodig van (enkele) andere leden voor hand- en spandiensten. Graag vóór 8 juni opgeven bij Harke Menninga. Voor de catering wordt gezorgd.

Het aanpassen van de binnenkant van de achterwand wordt samen met het vervangen van de vloerbedekking gedaan in september.

Bij slecht weer (regen en storm) wordt het op een andere zaterdag gedaan.

De Bouwcommissie

Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.