14th nov2012

Vernieuwde website

by Benjamin

Welkom op de vernieuwde website van WeesKwiek. Het bestuur van Wees Kwiek heeft me de opdracht gegeven de kleuren en opmaak van de site te actualiseren. De site was al enige tijd toe aan een frisse verandering. Tijdens het brainstormen over hetgeen wat gewijzigd moest worden, bleek al snel dat het roer compleet om moest. Dus heb ik niet alleen het jasje, maar ook het onderliggende CMS en site-ontwerp gewijzigd.

De vorige site was Joomla-gebaseerd en had z’n beperkingen, mede doordat de versie niet meer up-to-date was. Ook was de menu-structuur plat en niet lekker gecategoriseerd. De nieuwe site is gebouwd met WordPress, een CMS initieel bedoeld voor web-blogs, maar tegenwoordig zeer goed bruikbaar voor informatie-sites. Door een nieuwe menu-structuur en -ontwerp is het nu mogelijk om berichten onder meerdere categorieën te plaatsen. Hierdoor kan een fotoverslag van een wedstrijd zowel onder nieuws als foto’s worden geplaatst. Het vinden van een artikel is dus eenvoudiger gemaakt én je hoeft niet meer door te klikken naar een specifiek fotoalbum omdat het album deel wordt van het verslag (Handig!).

Binnenkort draag ik met trots de site over aan de nieuwe beheerder (of eigenlijk beheerster). Ik neem aan dat ze er erg veel zin in heeft en dat binnen de kortste keren de site uit z’n voegen barst vanwege de vele (foto)verslagen, nieuwsfeiten, aangekondigde de activiteiten en leuke reacties.

Heb je nog een idee of opmerking over deze site? Laat het me weten via mail
of plaats een reactie hieronder.
Off

Er kunnen geen reacties meer geplaatst worden.